Might & Magic: Duel of Champions

Might & Magic: Duel of Champions 3.25.2

Gratis online strategy game in de stijl van Magic: The Gathering

Might & Magic: Duel of Champions is een multiplayer strategy game voor de iPad waarbij je met kaarten speelt. Dit doet natuurlijk erg denken aan het populaire kaartspel van weleer, Magic: The Gathering, Ook hier heb je meerdere decks van kaarten tot je beschikking, waaruit je de beste kiest om zo je tegenstanders te verslaan en de beste ranking te krijgen. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Verslavend
  • Rijke gameplay
  • Goed ontwikkeld competitief aspect
  • Kies tussen drie facties
  • Speel tegen PC- en iPad-gebruikers

TEGEN

  • Achterhaalde graphics en interface
  • In-game aankopen

Uitmuntend
8

Might & Magic: Duel of Champions is een multiplayer strategy game voor de iPad waarbij je met kaarten speelt. Dit doet natuurlijk erg denken aan het populaire kaartspel van weleer, Magic: The Gathering, Ook hier heb je meerdere decks van kaarten tot je beschikking, waaruit je de beste kiest om zo je tegenstanders te verslaan en de beste ranking te krijgen.

Een kaartspel dat dat uitblinkt in originaliteit

Om de wereld van Might & Magic te veroveren, kies je uit één van de drie facties: Haven (middeleeuwse mens), Inferno (kwade wezens) of Necropolis (undead). Elke factie heeft zijn eigen sterke en zwakke punten waarmee je rekening dient te houden.

Net als bij andere kaartspellen, doe je bij Might & Magic: Duel of Champions om de beurt een zet. Je voegt nieuwe wezens toe, zegt een toverspreuk of trekt een nieuwe kaart. De basisset kaarten is weliswaar wat beperkt, maar is leuk en verslavend genoeg om lange tijd mee te spelen. Ubisoft heeft goed zijn best gedaan om de kaarten en facties zo divers mogelijk te maken.

Eenvoudige interface 

Voor je de strijd aangaat met je medespelers, voltooi je eerst solo een uitgebreide tutorial, zodat je het spel onder de knie krijgt. Daarna stort je je in de multiplayer-modus. Daar ben je zeker ook wel even zoet mee!

De interface kenmerkt zich door eenvoud en weinig toeters en bellen. Iets meer grafische foefjes hadden wij wel kunnen waarderen. Alles oogt zeker elegant, maar het mist persoonlijkheid.

Ook is de interface niet altijd functioneel. De bediening is vaak onduidelijk (bijvoorbeeld bij het kijken naar de kaarten in je hand) en dat schept verwarring. Erg vreselijk is het niet, maar hopelijk worden deze menu's in de toekomst wel aangepast.

Verslavend, maar kostbaar

Alles in Might & Magic: Duel of Champions draait het om het bouwen van je deck en het verwerven van nieuwe kaarten om zo je strategie het beste uit te voeren. Hoewel het spel gratis is, moet je je portemonnee trekken als je snel de nieuwste en beste kaarten wilt hebben. Het is mogelijk om zonder geld te spelen, maar het gros van de spelers kiest hier waarschijnlijk niet voor.

Conclusie

Might & Magic: Duel of Champions is zeker niet vrij van gebreken, zeker als het om de graphics gaat, maar de verslavende en rijke gameplay maakt heel veel goed. Zo zouden meer online games moeten zijn.

— Strategiespellen —

Might & Magic: Duel of Champions

Download

Might & Magic: Duel of Champions 3.25.2